Söderköpings Brukshundklubb

Om våra kurser

 Nedan kan du läsa kort om innehållet i våra olika kurser. 

VALP
I valpkursen går vi igenom grunderna för en positiv inlärning och hur vi får en bra realtion med våra hundar. Vi arbetar bland annat med kontakt och vardagslydnad samt miljöträning och aktiveringstips. Passar valpar från 12 veckor till cirka 6 månader. 

 

VARDAGSLYDNAD 

Steg 1
Vi fortsätter arbeta med kontakt och grundläggande vardagslydnad. Vi arbetar med störning och individ anpassar kursen.

Steg 2
Är en fortsättning på steg 1 med ökad svårighetsgrad.

 

RALLYLYDNAD

Nybörjare
Hunden ska vara över 10 månader och ha en god allmänlydnad.
Vi går igenom skyltarna och övar på dem.

Fortsättning
Hunden ska vara över 10 månader och ha en god allmänlydnad.
Ni måste kunna arbeta med hunden lös i grupp.

rallyskyltar

AGILITY

Steg 1

Steg 2

Mixkurs: En individuellt upplagd kurs för dig som nybörjare och dig som kommit en bit och kanske vill börja tävla snart. 

Bankurs: Kursen vänder sig till dig som ska eller har börjat tävla. Hunden ska kunna alla hinder. Vi bygger en lättare klass 2 bana tillsammans som vi tränar på. 

 
TÄVLINGSLYDNAD  

NOSE WORK
I NoseWork får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter, i Sverige är det Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel. Genom att doften placeras på olika höjder och miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både psykisk och fysisk stimulans. Att göra en rolig aktivitet tillsammans med din hund stärker både er relation och hundens självförtroende. Ett roligt och enkelt sätt att berika ditt och din hunds liv, oavsett om du vill tävla, träna eller bara ha roligt.

NYBÖRJARE
Vi introducerar doften, hunden lär sig söka inne, ute och olika behållare. Efter kursen kan man välja att anmäla sig till doftprov.

FORTSÄTTNING
Kursen är inriktad mot tävling. Gömmorna blir svårare och är på olika ställen och platser. Även fordonssök. Kursen innehåller även mer teori. 

 
SPÅR/SÖK  
BRUKSLYDNAD